Stojanović: Zahtevaću da se kazne napadači

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović najoštrije je osudio incident u Gornjem Kuscu u kome je povređeno četvoro dece srpske nacionalnosti.

Izvor: Tanjug

Subota, 24.10.2015.

21:45

Default images

“Ovakav i slični incidenti dovode u pitanje demokratiju i vladavinu prava na Kosovu, stvaraju atmosferu nespokojstva i bezakonja”, naveo je Stojanović u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Napadi, koji se dešavaju na osnovu etničke, verske ili bilo koje druge pripadnosti su nedopustivi, podstiču diskriminaciju i narušavaju ionako krhku bezbednosnu situaciju. Nasiljem se ništa ne može rešiti, to mora biti jasno svakom pojedincu ili grupi, ocenio je Stojanović.

"Od relevantnih institucija zahtevam da se utvrdi odgovornost za napad na nedužnu decu i počinioci privedu pravdi. Lično ću pratiti slučaj i zahtevaću da napadači ne prođu nekažnjeno, poput mnogih napada u prošlosti”, stoji u saopštenju.

U selu Gornje Kusce, u opštini Novo Brdo na KiM, večeras su napadnuta četiri dečaka srpske nacionalnosti, starosti između 12 i 16 godina, javio je RTK2.

Vest o incidentu potvrdio je portparol Kosovske policije za region Gnjilana, Ismet Hašani.

"Došlo je do svađe između dve grupe mladića, a najmanje jedno lice je povređeno i prebačeno u bolnicu u Gračanici. On je, prema izveštaju lekara, van životne opasnosti. Kosovska policija pokrenula je postupak, a jedan sedamnaestogodišnji mladić je uhapšen, dok regionalne jedince istražuju više detalja", rekao je za RTK2 Hašani.

Do napada je došlo kada su se srpska deca vraćala kući, a incident se dogodio na ulazu u selo Gornje Kusce, u kojem žive Albanci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: