Merkel: Pohvala Srbiji, ograde ne rešavaju problem

Nemačka kancelarka Angela Merkel pohvalila je način na koji se Vlada Srbije suočava sa izbegličkom krizom.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.10.2015.

15:12

Default images
foto: Beta/AP

Ona je u Madridu rekla da ograde i zidovi ne mogu da reše nijedan problem.

Prethodno je premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao Evropu na odlučnost u govoru o migrantskoj krizi na samitu šefova država i vlada iz redova Evropske narodne partije.

Srpski premijer je pre izlaganja pred šefovima država i vlada, među kojima je i Angela Merkel, u Madridu poručio da će "bez dlake na jeziku" govoriti o krizi.

Kako je rekao, od Evrope očekuje da jasno kaže šta su zadaci svih zemalja, pa i Srbije po pitanju migrantske krize. Izlaganje je završio uz aplauz prisutnih.

"Za Srbiju je veoma važno da Evropa utiče na stabilizaciju regiona i da nam jasno kažu šta bi trebalo da bude naš zadatak po pitanju migrantske krize. Kada taj odgovor bude dobijen Srbija će biti u stanju da ispuni sve svoje obaveze, ali će morati i da štiti državne i nacionalne interese ne samo po pitanju ove krize, već i po pitanju Uneska i drugih stvari", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: