Panić: Mogao sam da ubijem Miloševića

Slobodan Milošević mi je dao svoj pištolj i rekao da ga ubijem ako hoću, ispričao je Milan Panić, biznismen i jedno vreme premijer SR Jugoslavije.

Izvor: Blic

Četvrtak, 22.10.2015.

14:06

Default images
Foto: Beta (arhiva)

Panić je ovo ispričao na promociji svoje autobiografije.

Ovaj dramatičan momenat bivši premijer SR Jugoslavije je prvi put izneo u javnost pre dva dana na američkom univerzitetu Čepmen, gde je govorio o knjizi “Premijer za mir” koju je upravo objavio.

"Na jednom sastanku sa Miloševićem, dok sam bio premijer SRJ a on predsednik Srbije, pitao me je da li mislim za njega da je - loš čovek. Rekao sam mu da znam da je loš čovek. Milošević mi je na to uzvratio: 'Ako zaista misliš da sam loš, trebalo bi da me ubiješ.' U tom trenutku mi je ponudio svoj pištolj. Rekao sam mu: 'Ne želim da te ubijem, ne verujem u smrtnu kaznu'", rekao je Panić publici na promociji svoje knjige.

Milan Panić (85), američki biznismen srpskog porekla, predvodio je vladu SRJ 1992-1993. godine, a sa Slobodanom Miloševićem se razišao jer se protivio ratovima u Bosni i Hrvatskoj. Sada kaže da ne žali zbog svog ulaska u politiku.

"Kada su me uporno zvali da dođem na čelo tadašnje savezne vlade, pomislio sam “o bože, izgleda da sam im mnogo potreban”. Ušao sam u vladu i učinio sve šta sam mogao. Osećam se jako dobro zbog toga. Mada, zbog ulaska u srpsku politiku, izgubio sam mnogo novca", kazao je Panić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: