Vučić: Građani Srbije, glavu gore

Građani Srbije, glavu gore, poručio je premijer Aleksandar Vučić povodom ishoda glasanja Izvršnog saveta Uneska o prijemu Kosova.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.10.2015.

12:40

Default images
Foto: Tanjug

On je rekao da na toj sednici ništa nije izgubila Srbija, već su izgubili oni koji su žurili da nam pokažu kolika je njihova snaga i sila.

"Moja poruka građanima Srbije je 'Glavu gore', ma koliko nam bilo teško, a ja lično bukvalno oka nisam sklopio. Nismo mi izgubili ništa juče na sednici Izvršnog saveta, izgubili su oni koji su žurili sa tim i koji su pokušavali da nam pokažu kolika je njihova sila i snaga", istakao je premijer Vučić u izjavi novinarima u Madridu, gde boravi na konvenciji Evropske narodne partije.

"Mi smo pokazali da smo se časno i odgovorno borili za nterese svoje zemlje i interese svoga naroda i dobili smo veoma veliku podršku. Za njih, neočekivano veliku podršku. Kao što vidite, uspeli smo i da jedan deo zemalja ne glasa za članstvo Kosova u Unesko, i da za članstvo glasa manji broj zemalja od očekivanog", naveo je premijer.

On je naglasio da će Srbija i njegova vlada nastaviti da se bore:

"Rekao sam 'glavu gore'. Zato što je pred Srbijom svetla budućnost i samo mi možemo da budemo ti koji možemo sebi nešto da oduzmemo, a to nam ne pada na pamet!"

Predsednik srpske vlade istakao je da je zahvalan zemljama i njihovim najvišim predstavnicima koje su se ponele principijelno posle razgovora koje je sa njima imao po tom pitanju.

Naveo je kao primer Papuu Novu Gvineju, koja je bila uzdržana, povukla svoj potpis sa kosponzorstva.

"Na Generalnoj konferenciji Unesko borićemo se dalje", istakao je premijer i dodao da jeste važno, ali nije najvažnije da li ćemo da pobedimo ili da izgubimo.

"Naše srpske crkve i naše srpske manastire ne može niko da uzme. Niko ne može da nam uzme pravo na budućnost da budemo bolji, i da budemo uspešniji od svih ostalih u okruženju. Vi znate da ćemo mi takvu poziciju da zauzimamo", ocenio je premijer i ukazao da zato ne treba da vodimo kampanju protiv bilo koga, pa ni protiv Makedonije i Crne Gore, koje su, podseća, priznale Kosovo.

"Nisam srećan zbog njihove odluke. Ne želim da im zameram, jer oni vode svoje politike, ali mi Srbi i rukovodstvo Srbije nikome nećemo da zameramo bilo šta", rekao je Vučić.

"Ali svi treba da znaju da umemo da pamtimo i da poštujemo one koji su nam pomogli", zaključio je premijer Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

249 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: