Mali se izvinio novinarima, očekuje isto

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali javno se izvinio novinarima KRIK-a zbog incidenta, osudio ponašanje komunalne policije, ali i ponovo odbacio navode KRIK-a.

Izvor: B92

Sreda, 21.10.2015.

16:07

Default images
Foto: Tanjug

"Javno se izvinjavam novinarima KRIK-a i oštro osuđujem svaki napad na medije i slobodu govora. Svaki dan sam na nekoliko događaja i sa mnom svaki dan imate otvorenu komunikaciju. Moram da kažem i da obezbeđenje nemam, a to znaju i građani, sa kojima se srećem svaki dan", rekao je Mali na vanrednoj konferenciji za novinare.

Kako je rekao Mali, u trenutku incidenta, kada su ekipi KRIK-a oduzeti uređaji za snimanje, bio je na sastanku sa izvođačem radova na projektu Beograd na vodi, kada su mu novinari prišli sa leđa.

"Bilo je prostora za medije, nije bilo potrebe da neko viče. Mogli su da dobiju izjavu sa mesta za medije. Zato vas samo molim za malo pristojnosti, to važi za obe strane", rekao je on.

Mali je ponovio da osuđuje postupak komunalne policije, ali je naveo da očekuje izvinjenje i od KRIK-a, jer, kako je rekao, protiv njega vode prljavu kampanju.

On je, govoreći o navodnoj kupovini 24 stana u Bugarskoj ,rekao da se ta priča pojavila jer novinari "ne znaju kako se vode konsultantski poslovi i kako se potpisuju ugovori".

"Potpisao sam bezboroj takvih ugovora za 20 godina karijere. Neko bi onda mogao da kaže da sam vlasnik 1000 stanova", kaže Mali.

Gradonačelnik Beograda kaže da može samo da nasluti razloge za kampanju koja se vodi protiv njega i da je "neverovatno da se to dešava u trenutku kada lider Demokratske stranke Bojan Pajtić odbija poligraf".

Prema njegovim rečima, Demokratska stranka na ovaj način i kroz ovu priču traži prostor u medijima.

"Moj pravni tim će se baviti ovom temom. Ako Dojčinović (Stevan, urednik KRIK-a) utvrdi da je jedan od stanova njegov, dobiće ključ, ako ne - očekujem izvinjenje."
Gradonačelnik se upustio i u diskusiju sa urednikom KRIK-a Dojčinovićem i doneo dokumentaciju, za koju kaže da dokazuje da se poslovima u Bugarskoj oko tih stanova nema veze od 2012. godine, kada je i stupio na javnu funkciju.

Mali je rekao da za to ima dokaze i da je na jednom od papira koje je objavio KRIK i falsifikovan njegov potpis. Gradonačelnik Beograda je istakao i da će proslediti novinarima proslediti dokumentaciju koja dokazuje njegove tvrdnje, odnosno koja pobija "pokušaj da se napravi kontinuitet sa onim što je radio 2011. i 2012. godine do 2015. godine".

Takođe, istakao je da on nikada nije potpisivao kupoprodajne ugovore za stanove, već ugovore o udelu u vlasništvu firmi.

Novinari KRIK-a saopštili su da ih je obezbeđenje gradonačelnika Beograda Siniše Malog fizički sprečilo da mu postave pitanje u vezi sa 24 stana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: