"Postoji prostor za opozicioni blok"

Opozicija bi trebalo da radi na tome da oformi jedinstven blok u kome bi bile sve proevropske stranke koje su protiv Vučićeve vlade, kaže Dušan Petrović.

Izvor: B92

Utorak, 20.10.2015.

16:57

Default images
Foto: B92

Lider stranke Zajedno za Srbiju je u Kažiprstu B92 rekao da za takav blok postoji prostor i da bi tako nešto trebalo što pre da se desi.

"Što pre to uradimo, pre ćemo imati priliku da izađemo sa jednom alternativnom politikom pred ljude, sa novom energijom i novim licima u politici", rekao je Petrović.

Kako je rekao, tako nešto je "sasvim realno ako se potrudimo".

"Ako se ne trudimo, produžićemo vreme u kome će ovako ogroman broj ljudi ostajati kod kuće kada god su izbori", rekao je Petrović.

On je naveo da je spreman da posreduje u dogovoru između opozicionih partija, ali i da podrži bilo koga drugog ko bi se pokazao kao spreman i sposoban da to radi.

Petrović, čija je stranka u parlament ušla na listi sa SDS, kaže da trenutno opozicionu energiju vidi u delovanju DS.

"Bio bih veoma srećan kada bi sse Boris Tadić, sa kojim sam dugo prijatelj i sa kojim sam vodio mnoge teške političke borbe, uključio punim političkim kapacitetom u delovanje, to bi pomoglo celoj Srbiji", rekao je Petrović.

Kako je naveo, aktuelnoj vlasti nedostaje pravi plan za razvoj zemlje i ona vlada "tobožnjim trudom". Na pitanje o odluci Aleksandra Vučića da ne raspiše vanredne izbore, bar još šest meseci, Petrović kaže:

"Videćemo šta će se događati u narednih šest meseci. U Srbiji uvek pričamo ili o rekonstrukciji ili o izborima, pošto ne možemo da pričamo o ekonomiji. To je jedan od načina na koji Vučić manipuliše javnim mnjenjem", rekao je Petrović.

Kako je rekao, premijera Srbije podržava 50 odsto onih koji glasaju, ali 22 odsto ukupnog stanovništva i tu on vidi prostor za opoziciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: