Hilari ispred Trampovog kazina: Tramp nije zabavan

Hilari Klinton je iskoristila priliku da oštro kritikuje republikanskog rivala Donalda Trampa na skupu koji je održan u Las Vegasu ispred njegovog kazina.

Izvor: B92

Utorak, 13.10.2015.

09:12

Default images
foto: Beta/AP

Bivša američka državna sekretarka i favorit za nominaciju Demokratske stranke na predstojećim predsedničkim izborima je govorila na skupu koji je organizovao Sindikat radnika u ugostiteljstvu, koji želi sindikalno da organizuje zaposlene u Trampovom kazinu.

Na događaj je pozvano više kandidata za američkog predsednika, ali se pojavila samo Klintonova, prenela je agencija AP.

Ona je došla u crvenom odelu, u skladu sa bojom majica Sindikata, i pozvala radnike da "kažu 'Ne' Donaldu Trampu".

"Neki ljudi kažu da je Tramp zabavan. Ja ne mislim da je zabavno kad neko vređa migrante i kad neko vređa žene. Ako ćete biti u trci za predsednika, potrebno je da predstavljate sve građane SAD, uključujući vredne i radne ljude", istakla je ona.

Sindikat radnika u ugostiteljstvu je više od godinu dana pokušavao da organizuje radnike u Trampovom hotelu u Las Vegasu, pre nego što je taj američki milijarder najavio kandidaturu.

Sindikat navodi da im se u međuvremenu obratilo oko 500 radnika tog hotela, koji žele da ih oni zastupaju.

Izvršni potpredsednik Trampove organizacije i njegov sin Erik Tramp izjavio je da su radnici tog hotela uglavnom zadovoljni i da kategorički odbijaju sindikalno organizovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: