"Sloboda izražavanja i medija problem u regionu"

Predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović smatra da su slobode izražavanja i medija u Bosni i Hercegovini ugrožene.

Izvor: B92

Utorak, 13.10.2015.

21:37

Default images
Foto: Thinkstock

Međutim, kako kaže, taj problem se odnosi i na region.

Mijatović, koja je bila jedna od govornica na konferenciji Saveta Evrope o slobodi izražavanja u Strazburu, podsetila je za Fenu da je na to ukazivala više puta.

"Ne prođe gotovo nijedan mesec da nemamo napad na novinare. Naravno, mnogo toga dobrog je urađeno, mislim da treba iskorisiti jednu ovakvu priliku kada BiH predsedava tako važnom organizacijom kao što je Savet Evrope da se još više naglasi koliko je važno poštovanje sloboda izražavanja i medija", navela je Mijatović.

Kako je naglasila, zbog bezbednosnih razloga sve više i više "stradaju" ljudska prava, zbog čega je potrebno puno uraditi na njihovoj zaštiti.

"Ono što nedostaje je politička volja u mnogim državama koje su članice i Saveta Evrope i OEBS-a, pa kao predstavnica za slobodu medija non-stop ukazujem na to da je, bez obzira na predivne reči koje imamo na papiru i rezolucije koje smo usvojili, potrebna akcija u zaštiti ljudskih prava i sloboda", zaključila je Mijatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: