"Vučić i Mustafa posvećeni primeni dogovorenog"

Aleksandar Vučić i Isa Mustafa ponovili su svoju posvećenost primeni svih sporazuma iz Brisela, saopšteno je iz kabineta Federike Mogerini.

Izvor: Beta

Utorak, 13.10.2015.

23:06

Default images
Foto: Beta, AP

Kako se navodi, oni su večeras otvoreno razgovarali o trenutnoj situaciji u dijalogu Beograda i Prištine, saopšteno je iz kabineta visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini.

"Dvojica premijera su imali otvoren razgovor o trenutnoj situaciji u dijalogu, posebno u vezi s primenom sporazuma postignutih 25. avgusta. Obe strane su ponovile svoju posvećenosti primeni svih ranijih dogovora", navodi se u saopštenju šefice diplomatije EU.

Mogerini je, dodaje se u saopštenju, bila domaćin neformalne večere kojoj su prisustvovali Vučić i Mustafa, u okviru dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU.

U poslednjoj rundi dijaloga 25. avgusta premijeri Kosova i Srbije postigli su četiri sporazuma, o Zajednici srpskih opština, telekomunikacijama, energetici i mostu na Ibru.

Neposredno pre početka sastanka Mogerini je novinarima izjavila da će biti reči o dosadašnjem napretku u dijalogu u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i budućim koracima u sprovođenju Briselskog sporazuma.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji je, takođe, prisustvovao sastanku, izjavio je posle sastanka da je runda dijaloga Beograd-Priština bila krajnje teška i dodao da su otvorena pitanja ulaska Kosova u međunarodne organizacije i poglavlja 35 za pregovore Srbije s EU.

Dačić je rekao da je u razgovorima s Mogerini i Mustafom jedino pozitivno to što je potvrđeno s obe strane da će se sve dogovoreno sprovesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: