Pajtić dobio poziv za saslušanje

Predsedniku Demokratske stranke Bojanu Pajtiću uručen je poziv za saslušanje zbog afere “prisluškivanje“, potvrđeno je za B92.

Izvor: B92

Utorak, 13.10.2015.

14:52

Default images
foto: Tanjug

"Sa velikim zadovoljstvom ću se odazvati pozivu za saslušanje s obzirom na to da sam žrtva prisluškivanja. Izjavu ću, sa sve dokazima o reketiranju strane kompanije, dati nadležnim organima, nakon povratka iz Brisela, iako znam da ova vlast neće samu sebe hapsiti zbog reketiranja. Ali promeniće se i ova vlast, kao i svaka. Kad tad će odgovarati", naveo ja Pajtić u pisanoj izjavi.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prethodno je saopštio da je počela istraga o aferi prisluškivanje i potvrdio da je saslušan direktor EMS Nikola Petrović.

"Zvanične komentare o toj istrazi ne mogu da dajem", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu i dodao da će na saslušanje i poligraf biti pozvano još nekoliko osoba.

Sajt Teleprompter objavio je krajem septembra transkript razgovora predsednika Demorkatske stranke Bojana Pajtića i sestre ministarke Kori Udovički, Lidije, koja je tada bila predstavnica američke firme CWP, u kome se pominje da je Petrović tražio reket od dva miliona evra od te kompanije da bi je priključili na mrežu EMS-a.

Pajtić je potvrdio autentičnost transkripta i zatražio da se utvrdi ko ga prisluškuje, a ministar unutrašnjih poslova potom je rekao da MUP i Bezbednosno-informativna agencija nisu prisluškivali Pajtića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: