Očekujem optužnice zbog poruka mržnje protiv Srba

Ministar policije očekuje da će uskoro u saradnji sa tužilaštvom biti podignute optužnice protiv osoba koje su u Bujanovcu uzvikivale poruke mržnje protiv Srba.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 13.10.2015.

13:18

Default images

"Radi se veoma temeljno da slučajno ne napravimo grešku koja bi nanela štetu Srbiji", kazao je ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović novinarima u Beogradu.

Prema pisanju medija, proslavljajući plasman reprezentacije Albanije na Evropsko prvenstvo u fudbalu 2016. u Francuskoj, Albanci u Bujanovcu su uzvikivali "Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji".

Stefanović je rekao da očekuje da će tužilac to delo kvalifikovati kao širenje rasne, verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti.

"Srbija za dijalog, ali bez ponižavanja"

Beograd želi razgovor sa Prištinom ali do nivoa do kog se štiti interes Srba i Srbije i dok se Srbija ne ponižava, izjavio je Stefanović.

"Vlada Srbije bila je jasna, borićemo se za zaštitu nacionalnih interesa. Premijer, koji će najverovatnije prisustvovati razgovoru, odrediće ton dijaloga", rekao je Stefanović na pitanje novinara o očekivanjima u nastavku dijaloga Beograd - Priština u Briselu.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić putuje danas u Brisel, potvrđeno je Tanjugu u kabinetu premijera, a iz Brisela je najavljeno da će se šefica evropske diplomatije Federika Mogerini neformalno sastati sa srpskim premijerom i kosovskim Isom Mustafom.

Prema najavama iz Brisela, tema razgovora na radnoj večeri biće dosadašnji napredak u dijalogu u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i budući koraci u sprovođenju Briselskog sporazuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: