"Fotografije Dečje bolnice nemaju veze s istinom"

Fotografije kreveta u novosadskoj Dečjoj bolnici, na kojima se vide dušeci u katastrofalnom stanju, prethodnih dana uzburkale su javnost.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.10.2015.

20:55

Default images

Uprava bolnice pozvala je novinare u vanrednu vizitu da bi pokazala, kako kažu, da fotografije nemaju veze sa istinom.

U ovoj prostoriji nastale su sporne fotografije sa dušecima u Dečjoj bolnici. Ovde u upravi tvrde da dušeci nisu bili u upotrebi, već da su u martu ove godine doneti u ovu prostoriju da bi bio urađen otpis.

Pacijenti sporne, pohabane dušeke nisu koristili ni mesecima pre njihovog otpisa, tvrde u upravi bolnice.

“To su dušeci, koji su otpisani, zato što je u kuću ušlo 170 novih. Ukoliko neko pravi fotografije u tom momentu I umesto da pohvali instituciju koja zanavlja svoju opremu i to uz poštovanje svih principa, to dovede u pitanje kvaliteta lečenja u jendoj ustanovi i to prikaže kao izgled jedne ustanove, mislim da je to tendenciozno“, rekao je direktor Dečje bolnice u Novom Sadu prof. dr Sloboda Grebeldinger.

U upravi ove ustanove konstatuju da je neko zloupotrebio zdravstvo i decu kako bi napravio, kako kažu, zlonamerne fotografije.

Sa tim je saglasna i pokrajinska sekretarka za zdravstvo. Ona kaže da je ponosna na Dečju bolnicu.

“Ove slike i ovo što je prikazano u medijima je netačno. Vi danas možete otići u bilo koju sobu Dečje bolnice i tako nešto nećete videti. To nisu sobe u kojima deca budu, to su sobe u kojima se nalazila oprema koja se otpisuje. To mora da ima svaka institucija”, rekal je pokrajinska sekretarka za zdravstvo Vesna Kopitović.

Pokrajina je prethodnih sedam godina u ovu bolnicu uložila 700 miliona dinara.

Iako je ustanova opremljena tehnologijom, ipak nedostaje im aparat za magnetnu rezonancu. Zato su pokrenuli akciju “Magnet za ljubav”.

Pozivaju kompanije i velike sisteme da doniraju novac i pomognu kupovinu magneta za najmlađe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: