Stadion ili bolnice, ili i jedno i drugo

Ukoliko uspe privatizacija Telekoma i koncesija za Aerodrom Nikola Tesla, Srbija će imati dovoljno novca i za izgradnju državnog stadiona.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.10.2015.

16:26

Default images
Foto: Sxc

Kako je naveo premijer Aleksandar Vučić, biće dovoljno novca i za renoviranje bolnica.

Već danima po društvenom mrežama kruže fotografije bolnica u kojima se leče najteži odrasli pacijenti, ali i obolela deca, a koje su u veoma lošem stanju.

Postavlja se pitanje šta je prioritet .

“Moj iskreni aplauz za pitanje, zato što su to teme koje treba da pokreću Srbiju i Srbija time treba da se bavi, nisam bio ni najmanje ironičan to su ključna pitanja u tome bi trebalo da razgovaramo u sta ce Srbija da ulaze novac. Mi s proleća krećemo u izgradnju nove zgrade Kliničkog centra od 95 miliona evra u Beogradu do polovine sledeće godine sve bolnice biče okrečene, urađeni mokri čvorovi, kupatila, prijem i sve ostalo”, naveo je premijer Aleksandar Vučić.

O planovima i rekonstrukciji bolnica u narednom periodu ministar zdravlja Zlatibor Lončar nije želeo da govori pred kamerama. Poslao nam je saopštenje.

“Svakako ćemo u narednom periodu raditi na popravljanju postojećih uslova uzdravstvenim ustanovama, ali i na izgradnji novih kapaciteta, pre svega u oblasti dečje medicine. Podsećam da su otvorena porodilišta u Preševu, u Pasjanu, renovirano je Dečje odeljenje u Oftalmološkoj klinici, postoje planovi za rešavanje pitanja Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj. Da se ranije radilo sistemski i odgovorno, ne bismo danas morali da rešavamo toliko zaostalih problema, a možda bi se, na primer, i nazira kraj rekonstrukcije KCS, koji je bio najavljivan da će već biti gotov, a mi tek sada privodimo kraju pripremu dokumenata za pokretanje tenderskog”, naveo je Lončar.

Renovinaranje se neće zaustaviti samo na bolnicama, već su i škole planirane za tako nešto.

“U planu je potpuno renoviranje, od fasade, stolarije do toaleta, tako u 211 škola, trenutno se radi na 51 školi. Renoviranje je počelo pre mesec dana, a do kraja godine biće obnovljeno oko 35 škola”, rekli su iz Ministarstva prosvete

Premijer je obećanje za novi stadion dao nakon što je fudbalska reprezentacija pobedila Albaniju u Elbasanu, uz ogradu da bi fudbalski savez trebalo da redovno izmiruje svoje obaveze prema državi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: