Dačić: Nisam za izbore, ali razumem premijera

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da razlog za eventualne vanredne parlamentarne izbore neće biti neuspeh vlade,

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 12.10.2015.

19:42

Default images
Foto: Beta

Kako je naveo, razlog za eventualne vanredne parlamentarne izbore će biti politička nestabilnost usled atmosfere koja se stvara "aferama i podmetanjima".

"Mislim da je Vlada postigla značajne rezultate u mnogim oblastima - od ekonomije do poboljšanja međunarodne pozicije", rekao je Dačić gostujući u emisiji "Pravi ugao" na RTV.

Dačić kaže da nije nikakva tajna da on nije za vanredne izbore kao instituciju, ali ističe da razume o čemu premijer govori - "a to je, da bi nešto mogli da radimo, potrebna je politička stabilnost".

"Ako je uslov za to održavanje izbora, ja se sa tim slažem", rekao je šef srpske diplomatije, koji je lider SPS-a.

Na pitanje da li je spreman da bude u opoziciji, Dačić odgovara da za to nema razloga pošto, kako navodi, deli vrednosti premijera Aleksandra Vučića.

"Možda se u javnosti stvara utisak da premijer Vučić i ja imamo neke probleme u našoj komunikaciji, ali to je apsolutno netačno. Mi imamo apsolutno koordiniran pristup spoljnoj politici...Mi tražimo prijatelje svuda gde možemo da ih nađemo", istakao je on.

Dačić je, ujedno, najavio i da će se 26. oktobra u Moskvi sastati sa novoizabranim kopredsednikom Međuvladinog komiteta za saradnju Rusije i Srbije i vicepremijerom Rusije Dmitrijem Rogozinom u okviru priprema za posetu premijera Vučića Moskvi.

Tokom Vučićeve posete, kako je rekao, biće potpisan niz važnih dokumenata i sporazuma, a predviđeni su i sastanci sa predsednikom i premijerom Rusije.

Premijer Vučić će, kako je dodao, povesti i veliku delegaciju naših privrednika.

"Ta poseta treba da da dalji podsticaj našem prijateljstvu sa Rusijom", zaključio je ministar Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: