Kijev: Do 9.000 ruskih vojnika na istoku Ukrajine

Ukrajinska vojska saopštila je da je počela povlačenje svojih topova manjeg kalibra sa prve linije fronta u istočnom delu zemlje.

Izvor: B92

Subota, 10.10.2015.

22:46

Default images
foto: Beta/AP

Vojska tvrdi da na tom području ima između 6.000 i 9.000 ruskih vojnika.

"Povlačenje tog naoružanja će trajati dva dana na području Luganjska koje je pod kontrolom proruskih pobunjenika", izjavio je Frans presu portparol ukrajinske vojske Vladislav Seleznjov i dodao da će to isto biti učinjeno i u zoni oko Donjecka.

Ukrajinske vlasti navele su da pored poštovanje primirja uvedenog 15. februara na istoku Ukrajine, na tom području ima "između 6.000 i 9.000 ruskih vojnika, dok se oko 50.000 njih nalazi na samoj rusko-ukrajinskoj granici".

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je da "prestanak borbe na istoku Ukrajine, ne znaći da je sukob okončan".

"Podsećam da rat nije još završen a njegov kraj je još daleko", rekao je Porošenko.

Više od 8.000 ljudi poginulo je u konfliktu između ukrajinskih snaga bezbednosti i proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine, započetom u aprilu 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: