Ispovest preživelog: Uperio je pušku u mene...

Metju Dauning, 18-godišnji student Ampkva koledža je preživeo teroristički napad Krisa Harpera Mersera, koji ga je nazvao “srećnikom“.

Izvor: B92

Subota, 10.10.2015.

18:33

Default images
Metju Dauning (foto: Beta/AP)

Tinejdžer se našao u jednoj od učionica u koju je upao napadač, ali je terorista iz njemu nepoznatih razloga odlučio da ga poštedi i nameni mu ulogu prenosioca pošiljke.

“Najpre je ostavio svoj ranac na prvu klupu, izvadio kovertu i rekao da je u njoj fleš memorija i da ko god preživi treba da je preda policiji. Pozvao me je, rekao da sam ja srećnik, da me neće ubiti i da ću ja biti taj koji će odneti pošiljku policiji. Uperio je pušku u mene, mislio sam da ću tog trenutka umreti. Umesto toga, dao mi je kovertu i rekao da sednem u poslednju klupu“, naveo je Dauning.

Prema njegovim rečima, napadač je onda ispalio jedan metak u centar učionice i postavio pitanje studentima da li su religiozni.

“Jedan je rekao da je Hrišćanin, a drugi da je Katolik. Napadač ih je ubio. Pucao je u ljude koji su ležali na podu. Tražio je od jedne devojke da se pomeri, ona mu je odgovorila da ne može zbog bolova. Okrenuo se drugoj, rekao joj da ustane, ona je podigla klupu kako bi se odbranila, a onda je dobila metak u nogu. Kada je video policiju, preskočio je prozor i zapucao. Potom je legao na pod i pucao sebi u glavu“, prepričao je Dauning.

Pre samoubistva Merser je ubio devetoro osoba, a devetoro je teško ranio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: