Potvrda: Vučić i Mustafa na večeri 13. oktobra

Predstavnici Beograda i Prištine razgovarali su u petak u Briselu, a tema je bila primena već postignutih sporazuma.

Izvor: B92

Subota, 10.10.2015.

19:45

Default images
foto: Beta/AP

To je potvrđeno je agenciji Beta u Kancelariji Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Kako je navedeno, razgovori su bili tehničke prirode, uz prisustvo evropskih zvaničnika i direktora Vladine Kancelarije Marka Đurića.

U Briselu je bilo reči i o predstojećem susretu premijera Aleksndra Vučića i Ise Mustafe, koji je evropska posrednica Federika Mogerini zakazala u utorak, 13. oktobra.

Sastanak će, kako je potvrđeno, biti održan u formi radne večere.

I ministarka u Vladi Kosova zadužena za dijalog s Beogradom Edita Tahiri oglasila se povodom jučerašnjih razgovora u Briselu.

Kako je precizirano u saopštenju kabineta ministarke Tahiri, posebna pažnja bila je posvećena sporazumima o slobodi kretanja, međusobnom priznanju diploma i povratku katastarske dokumentacije.

Tahiri je saopštila i da su kosovska vlada želi da se primeni reciprocitet za vozila sa registarskim tablicama iz Srbije, ukoliko do kraja oktobra Srbija ;ne bude prestala sa "primenom probnih tablica za vozila sa registarskim tablica RKS (Republika Kosovo)".

Za priznanje univerzitetskih diploma, dogovoreno je da primena sporazuma o diplomama iz 2011. godine počne krajem oktobra i da u periodu od pet meseci treba da bude priznato svih oko 400 diploma, koje su u proceduri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: