Oblačno s kišom, do 16 stepeni

U Srbiji će danas biti oblačno s kišom, na jugu i s pljuskovima i grmljavinom, samo će na severu zemlje pre podne biti suvo.

Izvor: Beta

Subota, 10.10.2015.

01:00

Default images
Foto: Beta/AP

Republički hidrometeorološki zavod upozorava da se za vikend očekuju obilne padavine, od 20 do 30 litara po kvadratnom metru za 24 sata, a lokalno i do 50 litara po kvadratnom metru.

U subotu će najniža temperatura biti od osam do 12, a najviša dnevna od 12 do 16 stepeni.

Vetar će bit slab i umeren, istočni i jugoistočni, u košavskom području povremeno i jak, krajem dana na jugu Banata sa olujnim udarima.

U Beogradu će sutra biti oblačno s kišom, više padavina se očekuje posle podne i u toku noći. Najniža temperatura će biti 11, najviša dnevna 14 stepeni. Duvaće umeren, povremeno jak, istočni i jugoistočni vetar.

U nedelju će biti oblačno s kišom i pljuskovima, vetrovito i hladno. U ponedeljak pre podne očekuje se slabljenje intenziteta padavina, a posle podne prestanak i delimično razvedravanje.

U utorak će biti promenljivo oblačno i suvo, krajem dana novo naoblačenje. Zatim, do kraja sedmice pretežno oblačno mestimično s kišom, s maksimalnom temperaturom ispod prosečnih vrednosti za ovo doba godine.

Nastavlјa se period s nepovolјnim uticajem biometeorološke situacije na većinu hroničnih bolesnika. Poseban oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima, kao i nervno labilnim osobama. Od meteoropatskih reakcija mogući su reumatski bolovi i neraspoloženje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: