Preševo: Mokre izbeglice u skloništu bez struje

Loše vreme, ali i nestanak struje, dodatno su otežali situaciju u Prihvatnom centru za migrante u Preševu, kojima je potrebna obuća i odeća za hladno vreme.

Izvor: Tanjug

Subota, 10.10.2015.

18:56

Default images
foto: Beta

Kako je u izjavi Tanjugu rekao sekretar opštinskog Crvenog krsta u Preševu Ahmet Haljimi veliki broj izbeglica i migranata iz zemalja Bliskog istoka nastavlja da pristiže u prihvatni centar u tom gradu.

"Situaciju je otežala kiša i nestanak struje, koju nemamo poslednja tri sata. Ali trudimo se da pomognemo. Sinoć smo podelili oko 3.000 obroka, a danas oko 1.500", rekao je Haljimi.

On je dodao da je izbeglicama i migrantima obezbeđen krov nad glavnom kada dođu u Preševo, lekarska pomoć, kao i kabanice, ali da im je odeća i obuća uglavnom mokra zbog kiše.

"Apelujem na ljude, ukoliko žele da doniraju garderobu i odeću, to bude neka koja je za kišu i hladno vreme. Crveni krst Preševo će da obezbedi svu pomoć koja im je potrebna. Radimo i dan i noć u tri smene i uradićemo sve kako i dolikuje", poručio je Haljimi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: