Oružani sukob Srba i Albanaca u Cirihu / VIDEO

Srbi i Albanci sukobili su se u Cirihu, nakon meča reprezentacija Srbije i Albanije u Elbasanu, pucano je iz vazdušnog pištolja, a intervenisala je i policija.

Izvor: B92

Petak, 09.10.2015.

16:02

Default images
screenshot

Incident se dogodio u ulici Fricštrase. Sve je, navode švajcarski mediji, počelo provokacijama, a završilo se okršajem i pucnjavom, ispričao je jedan 18-godišnjak ciriškom dnevniku.

“Policija je na ulice izašla u opremi za razbijanje demonstracije, potpomognuta oklopnim vozilom sa vodenim topom”, naveo je on.

U trenutku kada je atmosfera bila pred eskalacijom čulo se više hitaca.

“Jedna osoba je pucala u vazduh”, kazao je mladić, dodajući da je potom nastala panika.

Portparol policije u Cirihu Marko Kortesi potvrdio je da su čuvari reda dobili informacije o hicima iz vazdušnog pištolja.

“Prema prvim rezultatima istrage, ne možemo ni potvrditi ni demantovati da je neko pucao u vazduh”, dodao je on.

Prema policiji, već za vreme utakmice došlo je do međusobnih provokacija dve grupe, a kada je policija pokušala posle utakmice da ih razdvoji, agresija se okrenula prema čuvarima reda, naveo je on.

Delimično maskirane osobe su na policiju bacale flaše i kamenje, rekao je Kortesi.

Jedan policajac je u tom sukobu povrđeen, a upotreba gumenih metaka i vodenih topova smirila je situaciju, navodi portal švajcarskog dnevnika.

“Za nas je ovo jedna nova dimenzija”, kazao je Kortesi ističući da do sada nije bilo situacija da, kako je rekao, policija mora da interveniše satima nakon njenog završetka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: