Junker: Ne smeju SAD da nam diktiraju odnos sa RUS

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker rekao je da Evropa mora sa više pristojnosti da se ophodi prema Rusiji i da poboljša odnose.

Izvor: B92

Petak, 09.10.2015.

14:45

Default images
foto: Beta/AP

On je u svom govoru u Nemačkoj rekao da Evropska unija ne sme da dozvoli da Vašington diktira njenu spoljnu politiku.

“Moramo da uradimo sve kako bismo poboljšali odnose sa Rusijom. To nije privlačno, ali to mora da bude slučaj, ne možemo više ovako. SAD moraju da zadrže svoj uticaj van odnosa EU sa drugim zemljama“, rekao je Junker u gradu Pasau.

Lider Evropske komisije je dodao da EU mora da bude pristojna prema Rusiji i da ne sme da dozvoli da njen odnos sa Moskvom bude onakav kakav želi Vašington.

Odnosi EU i Rusije su dostigli najniži nivo nakon odluke da se uvedu sankcije Moskvi, zbog njene navodne uloge u ukrajinskom konfliktu. Rusija je te optužbe odbacila, ali je i odgovorila kontrasancijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: