Merkelova više nema strpljenja za Kamerona

Nemačka kancelarka Angela Merkel očekuje da dobije detalje pregovora britanskog premijera Dejvida Kamerona sa EU o mogućim reformama EU.

Izvor: B92

Petak, 09.10.2015.

12:15

Default images
foto: Beta/AP

Ipak, ona će pokušati da ubedi Kamerona da joj detaljno objasni svoju pregovaračku poziciju i način na koji misli da se reformiše Evropska unija.

Nemački mediji prenose da će Merkelova održati posebne razgovore sa Kameronom, uoči sastanka ministara u Briselu, pošto nemačka i francuska strana navodno gube strpljenje prema Britancima, koji, navodno, odbijaju da govore o svojim planovima, koji uključuju i referendum o izlasku iz EU.

Takva pisanja potvrđuje i britanski Gardijan.

“Oni žele da se Velika Britanija izjasni, da li želi da ostane u EU, da li će referendum biti 2016. ili 2017. godine“, piše Gardijan.

Britanski premijer je se zbog toga nalazi u veoma teškoj pregovaračkoj poziciji, sa jedne strane ga pritiskaju domaći problemi i neizvesnost ko će ga naslediti Tereza Mej ili Boris Džonson, a s druge ga sa pitanjima čekaju Merkelova i Fransoa Oland.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: