Prve izbeglice po planu raspodele otišle u Švedsku

Avion italijanske policije sa 19 Eritrejaca prevezao je danas iz Rima u Švedsku prve izbeglice po novom programu Evropske unije raspodele tražilaca azila.

Izvor: B92

Petak, 09.10.2015.

11:16

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Ministar inostranih poslova Italija Anđelino Alfano koji je tu grupu ispratio na rimskom aerodromu Champino, rekao je da je njihov transfer potvrda da je Evropa konačno promenila svoju politiku prema migrantima, preneo je AP.

Grupa Eritrejaca je odletela ka aerodromu Kalaks kod Lulea, na krajnjem severu Švedske i to malim avionom italijanske finansijske policije.

Italija je godinama tražila od Evrope da više podnese teret izbegličke krize. Iako je većina izbeglica u Italiji u tranzitu, i idu dalje ka severu, Alfano je došao na aerodrom da lično isprati tu prvu grupu uz prisustvo televizijskih kamera, a u nastojanju da umiri anti-imigracione kritičare kod kuće, navodi američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: