Za vikend mogući porastaj vodostaja i izlivanja

Na dvadesetak reka u Srbi tokom vikenda je, zbog najavljenih obilnih padavina, prognoziran umeren i veći porast vodostaja.

Izvor: Tanjug

Petak, 09.10.2015.

16:52

Default images

Takođe, na bujičnih vodotokovima su moguća i izlivanja.

"Na bujičnim vodotokovima većine ovih slivova očekuju se manja izlivanja, a na području istočne i jugozapadne Srbije veća izlivanja", upozorio je Republički hidormeteorloški zavod.

Vodostaji će, u naredna dva dana "biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću prevazilaženja upozoravajućih nivoa" na gornjem toku Zapadne Morave, Skrapežu, Đetinji, Moravici i Bjelici.

Porast vodostaja prognoziran je i na gornjem toku Južne Morave sa pritokama, na Mlavi, Peku, Timoku, Drini, Limu, Jadru, Kolubari, Ljigu, Tamnavi, Ubu, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi.

Na području Srbije u subotu 10. i nedelju 11. oktobra očekuju se obilne padavine, od 20 do 30 litara po kvadratnom metru za 24 sata, lokalno i oko 50 litara po kvadratnom metru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: