Pravni fakultet:Predavanja redovno,o blokadi posle

Predavanja i vežbe na beogradskom Pravnom fakultetu, nakon blokade studenata, danas se održavaju redovno, ali su štrajkači zakazali zbor u 15 h.

Izvor: B92

Petak, 09.10.2015.

11:27

Default images

Studenti su juče blokirali fakultet tražeći, između ostalog, vanredni oktobarski rok, a nakon popodnevnog sastanka odlučiće hoće li nastaviti blokadu.

Sastanku sa studentima u amfiteatru V, kako je Tanjugu rečeno u upravi fakulteta, prisustvovaće dekan prof. dr Sima Avramović.

Studenti traže i da cena boda za već odslušane ispite bude 500 dinara, "otključavanje" ispita sa smera i izbornih predmeta od novembarskg roka za apsolvente i studente koji su overili VIII semestar, pravo nezavisnog polaganja odslušanih ispita koji nisu međusobno povezani, umesto sadašnjeg sistema po kome se moraju položiti svi ispiti sa prethodne godine studija i drugo.

Dekan Avramović juče je u izjavi Tanjugu rekao da ne protestuju najbolji studenti i da će štrajk biti na veliku štetu onih koji žele da slušaju nastavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: