Đukanović: DS prisluškivala više od 20.000 ljudi

Poslanik SNS Vladimir Djukanović izjavio je da je za vreme vlasti DS "prisluškivano više od 20.000 ljudi".

Izvor: B92

Petak, 09.10.2015.

15:27

Default images
Foto: Thinkstock

Kako je rekao, zato je skandalozno pitanje Dragana Šutanovca kako je ministar policije Nebojša Stefanović imao priliku da čita "više kofera" transkripta tajnog, nezakonitog slušanja premijera Aleksandra Vučića.

"To je sraman pokušaj zamene teza. To je situacija kada lopova uhvatite da on više držite lopova", rekao je Đukanović Tanjugu.

Kako je rekao, "režim kojem su pripadali Šutanovac i Bojan Pajtić je prisluškivao više od 20.000 ljudi, a najviše su prisluškivali u periodu od 2008. do 2012. godine."

"Prisluškivali su koga su hteli", rekao je Đukanović uz napomenu da je i sam bio prisluškivan, jer ga je nekadašnja vlast označila kao ekstremistu.

Đukanović je rekao da DS, umesto da osudi takvo ponašanje, odgovornost prebacuje na Stefanovića.

"Oni koji su službe pretvorili u nešto slično Čaušeskovoj Sekuritatei, koji su prisluškivali koga su hteli, bez ikakvog osnova i naloga suda, oni sada nekome prigovaraju što je rekao da je video transkripte ranijih prisluškivanja. To je van svake pameti", poručio je Đukanović.

Koliko predstavnici bivše vlasti poštuju prava građana govori, kako je rekao, i podatak da je Pajtić, koji je lider DS i pokrajinski premijer, nekadašnjeg šefa BIA Sašu Vukadinovića postavio za savetnika za bezbednost u pokrajini.

Šutanovac je na konferenciji za novinare ranije danas rekao da se postavlja pitanje na koji način i pod kojim ovlašćenjem je Stefanović mogao da dođe do takvih podataka i da čita transkripte, jer nije ovlašćen za to.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: