"Kako je Stefanović mogao da čita transkripte?"

Funkcioner DS Dragan Šutanovac pitao je kako je ministar Nebojša Stefanović imao priliku da čita “više kofera“ transkripta prisluškivanja Aleksandra Vučića.

Izvor: B92

Petak, 09.10.2015.

14:25

Default images

On je, na konferenciji za novinare vlade u senci DS rekao da je to Stefanović rekao u "nadahnutom nastupu" pa se, kako je istakao, postavlja pitanje na koji način i pod kojim ovlašćenjem je ministar Stefanović mogao da dođe do takvih podataka i da čita transkripte.

"On nije ovlašćen ni kao ministar unutrašnjih poslova to da radi i postavljaju se pitanja zašto je, ko je, da li je i pod kojim nalogom to radio. Ako direktor BIA Đorđević kaže da BIA od 2003. nije vršila nezakonito tajno slušanje, postavlja se pitanje da li je Vučić slušan zakonito i iz kojih razloga i to je pitanje koje postavljamo i na koje čekamo odgovor", rekao je Šutanovac.

Dodao je da on kao ministar odbrane, za pet i po godina nije čitao nijedan transkript, niti izdao bilo kakav nalog da se bilo ko sluša, niti je gledao ničiji dosije.

"Izuzetno je važno poštovati propise i zakone i ne znam po čijem ovlašćenju ministar unutrašnjih poslova može da čita takva dokumenta", rekao je Šutanovac i dodao da je ubeđen da DS nikada nije posedovao nikakve uređaje za prisluškivanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: