Mogerinijeva: Zajedno rešavati migrantsku krizu

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Federika Mogerini izjavila je da se migrantska kriza može rešiti isključivo zajedničkim naporima svih aktera.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.10.2015.

19:45

Default images
Foto: Beta/AP

“Ovo nije samo evropska, nego regionalna i globalna kriza“, rekla je Mogerinijeva novinarima uoči zajedničkog sastanka ministara pravde i policije zemalja članica EU i država Zapadnog Balkana u Luksemburgu.

Visoka predstavnica je najavila da će na današnjem sastanku naglasak biti na takozvanom istočnom putu migranata, koji vodi preko balkanskih zemalja, ali se neće zapostaviti ni mediteranski pomorski put.

"Svi smo partneri, ne samo članice EU, nego i zemlje Zapadnog Balkana, Turska, Jordan i Libija”, kazala je ona i naglasila da se udruženim snagama mogu rešiti svi problemi.

Mogerinijeva nije želela da odgovara na pitanje o konkretnim merama koje bi večeras mogle biti usvojene, uz obrazloženje da će o tome biti reči na završnoj konferenciji za medije po okončanju sastanka.

Srbiju na ovom skupu predstavljaju šef diplomatije Ivica Dačić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: