Velika ofanziva sirijske vojske uz pomoć Rusa

Sirijska vojska počela je u veliku kopnenu ofanzivu protiv pobunjenika u provincijama Hama i Idlib, potpomognuta ruskim vazdušnim udarima.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.10.2015.

09:42

Default images
foto: Getty Images

To bi mogao da bude prvi koordinisani napad sirijskih i ruskih snaga.

Kako je objavljeno na sajtu NEWSru.com, pozivajući se na vojne izvore, sirijske snage su u saradnji s ruskom obaveštajnom službom izvele napad na teroističku organizaciju Islamska država i grupu povezanu s Al Kaidom Nusra front.

Neimenovani zvaničnik je rekao da su pobunjenici pretrpeli velike ljudske gubitke i da im je uništena tehnologija.

Prema podacima Sirijske opservatorije za ljudska prava, napad je izveden blizu gradova uz glavni autoput koji povezuje jug i sever zemlje i prolazi kroz veće gradove u zapadnom delu Sirije, koji je uglavnom pod kontrolom državnih snaga.

Šef Opservatorije Rami Abdulrahman izjavio je da nema znakova da su sirijske snage ostvarile bilo kakav veći napredak na terenu. Sirijska vojska je na kratko ušla u jedan grad, ali je bila primorana da se povuče, a 15 njenih vozila i tenkova je uništeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: