Pentagon: Ruski avioni nisu pretnja, ali piloti...

Ruski avioni koji napadaju položaje Islamske države ne mogu da ugroze američke dronove, saopštila je portparolka Pentagona.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.10.2015.

07:12

Default images
foto: Beta/AP

“Ni u jednom trenutku američka koalicija u Siriji nije osetila da naše bespilotne letelice imaju pretnju u ruskim bombarderima. Očekujemo da ruski piloti reaguju odgovorno i profesionalno ukoliko se susretnu sa nekom letelicom koalicije“, rekla je Mišel Baldanza.

Prema njenim rečima, koalicija koju predvode SAD ostaje fokusirana i posvećena misiji uništenja Islamske države.

Ovakvo saopštenje je stiglo kao odgovor na prethodno objavljenu informaciju da je jedna američka letelica morala da promeni rutu leta iznad Sirije kako bi izbegla kontakt sa ruskim ratnim avionom.

Takve tvrdnje je izneo mornarički kapetan Džef Dejvis, ali nije pružio više informacija, osim da su američke vazdušne operacije morale da budu promenjene otkako je Rusija krenula u ofanzivu u Siriji.

U međuvremenu, rusko Ministarstvo odbrane je navelo da i dalje razmatra predlog Pentagona da se naleti u Siriji koordinišu i dve strane o tome intenzivno razgovaraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: