Jablanović: Nisam uzeo novac od Ramuša Haradinaja

Pojedini mediji navode da je Ramuš Haradinaj pred prošlogodišnje kosovske izbore donedavnom lideru Srpske liste Aleksandru Jablanoviću dao 100.000 evra.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.10.2015.

20:30

Default images
Foto: Beta

Jablanović preti tužbama i tvrdi da je i dalje na čelu Srpske liste.

Optužbe da je uzeo novac od Ramuša Haradinaja Aleksandar Jablanović odbacuje.

"To je jedna najobičnija laž i medijska špekulacija, odakle dolazi - utvrdićemo", kaže Jablanović.

Izričit je i kad je reč o problemu Srpske liste.

"Pozadina podela u Srpskoj listi je sukob i borba oko pozicija u izvršnim organima i želja pojedinaca iz Štrpca i Gračanice da uzmu svu kontrolu nad institucijama u kojima srbi imaju pravo da učestvuju i odlučuju", navodi Jablanović.

Bivši odbornik u Skupštini opštine Leposavić, koji je pre četiri godine napustio SPS i osnovao Opštinski odbor Pokreta socijalista u toj opštini, kaže da i dalje vodi Srpsku listu.

"Imam potpunu podršku velike većine srpskih poslanika u skupštini kosova i metohije, što nijednog trenutka nije dovedeno u pitanje iako je bilo pokušaja i od strane Srba pojedinaca iz Vlade i od strane jednog dela Kanc za Kosovo da se utiče na te poslanike, na njihove stavove", kaže Jablanović.

Problem malo duže traje i malo je dublji - smatra Nenad Đurđević, direktor Foruma za etničke odnose.

"Ono što je kulminiralo u rascepu politika to su sporazumi iz avgusta meseca kojim se i došlo do dogovora o principima ustanovljenja Zajednoice srpskih opština. Očigledno da je spole tog dogovora došlo znalajnog razilaženja i promena politika izmešđu Beograda i Vlade odnosno Kancelarije za KIM i Jablanovića i starijeg i mlađeg, odnosno gradonačelnika leposavića i vođe Srpske liste", kaže Nenad Đurđević.

Đurđević začuđujućim smatra i današnje Jablanovićevo svrstavanje uz Samoopredeljenje u bojkotu rada Skupštine Kosova na kojoj je trebalo da se raspravlja o Zajednici srpskih opština.

"Ova vrsta predstavnika koji očigledno imaju puno nerešenih problema iz prošlosti i nekako se nisu snašli u realnosti posle briselskog kosova nije od koristi srbima na kosovu a nije ni od koristi Vladi Republike Srbije. Ova dešavanja i sa samom Srpskom i sa opštinama , usporeno sprovođenje sporazuma ne pomaže Srbiji u otvaranju poglavlja, ne pomaže Srbiji u njenoj regionalnoj politici", rekao je Đurđević.

Direktor Foruma za etničke odnose podseća i da je Beograd jasno stavio do znanja da je koordinacija Srpskom listom data Branimiru Stojanoviću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: