KiM:Poslanici PS sa opozicijom bojkotuju skupštinu

Poslanici PS i predsednik SLS Slobodan Petrović, članovi grupe Srpske liste pridružili su se albanskim opozicionim partijama u bojkotu rada Skupštine Kosova.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.10.2015.

15:50

Default images

Oni su se pridružili albanskim opozicionim partijama mimo preporuka iz Beograda.

Četiri poslanika Srpske liste iz Leposavića, članovi Pokreta socijalista i predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović bojkotovali su današnju sednicu parlamenta, na kojoj je trebalo da se raspravlja o Zajednici srpskih opština i sporazumima koje su premijeri Aleksandar Vučić I Isa Mustafa dogovorili 25. avgusta u Briselu.

Koordinator Srpske liste Branimir Stojanović izjavio je Tanjugu da je nepojavljivanje poslanika iz redova Pokreta socijalista na sednici na kojoj je trebalo da se raspravlja o ZSO "udar na državnu politiku" Srbije.

"Oni su to učinili suprotno preporukama Beograda i dogovorima u okviru Srpske liste, čime su se poslanici Pokreta socijalista nedvosmisleno izjasnili protiv ZSO i postignutih sporazuma Vučića i Mustafe", rekao je Stojanović, dodavši da je njihovo uskraćivanje podrške formiranju ZSO i sporazumu premijera Vučića i Mustafe uzrokovano "borbom za fotelje".

Na današnjoj sednici, koja je prekinuta zbog ispada poslanika tri albanske opozicione partije, u poslaničkim klupama bili su ostali poslanici Srpske liste, predstavnici Srpske napredne stranke i samostalni poslanici iz ove poslaničke grupe.

Tanjugu je u Kancelariji za Kosovo i Metohiju potvrđeno da je stav Beograda da politički predstavnici Srba u privremenim institucijama samouprave u Prištini treba da jedinstveno podržavaju formiranje ZSO i deluju koordinirano sa politikom Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: