Jahjaga oštro osudila poteze opozicije

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga oštro je osudila ponašanje opozicionih poslanika, koji su za vreme sednice bacili suzavac.

Izvor: Beta

Četvrtak, 08.10.2015.

15:04

Default images
Foto: Beta/AP

Zbog bacanja suzavca dve poslanice su izgubile svest.

“Osuđujem neprihvatljivo ponašanje koje je dovelo do prekida sednice Skupštine Kosova treću nedelju za redom. To je ružno ponašanje opozicije i u suprotnosti sa demokratskom praksom i institucionalnim ponašanjem koje nastojimo da gradimo”, navodi se u izjavi Jahjage.

Ona je pozvala poslanike da se distanciraju od nasilja, da poštuju institucije koje su izgrađene uz mnogo muka i žrtvovanja, uključujući i njihovo lično žrtvovanje.

"Konceptualna i politička neslaganja treba da se rasprave snagom argumenata i parlamentarne kulture", rekla je kosovska predsednica.

Jahjaga je istakla da građani Kosova od svojih izabranih predstavnika u vlasti i opoziciji očekuju da unaprede procese konsolidacije svoje zemlje, a ne da ih pretvore u posmatrače tenzija, kriza i stalnih blokada koje ometaju napredak Kosova i dobrobit njegovih građana.

Predstavnici opozicije su u pokušaju da onemoguće normalan završetak sednice Skupštine Kosova pred njen kraj u sali aktivirali suzavac od kojeg su se poslanice Fljora Brovina i Blerta Kadriu onesvestile i prebačene su u Urgentni centar Kosova.

Poslanici Skupštine Kosova napustili su salu, nakon prihvatanja nacrta o četiri zakonska predloga, zbog toga što je u sali bačen suzavac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: