Haradinaj: Suzavac nije ništa prema onom što sledi

Lider ABK Ramuš Haradinaj izjavio je da aktiviranje suzavca u Skupštini Kosova "nije ništa" prema onome što može da se očekuje u budućnosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.10.2015.

14:55

Default images
foto: Beta/AP

Prištinska agencija Kosovapres prenosi izjavu Haradinaja koji je rekao da “nije ništa onesvešćivanje dve poslanice prema onom što će biti naše buduće delovanje”.Bacanje suzavca i pokušaji da se pištaljkama spreči održavanje sednice Skupštine Kosova je izazvalo izuzetnu uzemirenost Demokratskog saveza Kosova, člana vladajuće koalicije.

U saopštenju za medije se navodi da takvo nasilje "dovodi u pitanje životne interese građana i države Kosovo".

“Građani i institucije Kosova, kao mlade države, imaju potrebe za radom i angažovanjem. Opozicija treba da se odrekne nasilne blokade Skupštine i od primitivnog ponašanja. DSK podržava poslanike većine koji su hladnokrvno i dostojanstveno podneli nasilje izvršeno nad njima i zahvaljuje im na takvom ponašanju”, kaže se u saopštenju.

Ta partija je iskazala duboko žaljenje zbog dovođenja u opasnost poslanica Skupštine Kosova Fljore Brovine i Blerta Deliu-Kodra, kojima je ukazana medicinska pomoć jer im je pozlilo od suzavca.

Šef poslaničke grupe vladajuće Demokratske partije Kosova Adem Grabovci je današnje ponašanje poslanika opozicije ocenio kao deo borbe za nasilno preuzimanje vlasti.

Predstavnici opozicije su u pokušaju da onemoguće normalan završetak sednice Skupštine Kosova pred njen kraj u sali aktivirali suzavac od kojih su se dve poslanice onesvestile i prebačene su u Urgentni centar Kosova.

Takvo ponašanje opozicionih stranaka je oštro osudila i predsednica Kosova Atifete Jahjaga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: