BG: Na Zadušnice bez automobila na grobljima

Na Zadušnice, 10. oktobra, na sva beogradska groblja neće biti dozvoljen ulazak automobilima od sedam do 15 časova, saopštilo je JKP "Pogrebne usluge".

Izvor: B92

Četvrtak, 08.10.2015.

10:55

Default images
ilustracija: Tanjug

Na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju biće na snazi potpuna zabrana ulaska, dok će na ostalima kapije za ulaz motornih vozila biti otvorene od 15 do 18 časova.

JKP "Pogrebne usluge" je apelovalo na građane da za odlazak na groblje, umesto automobila, koriste gradski prevoz.

U nedelju, 11. oktobra, kapije će biti otvorene za ulaz vozila od sedam do 18 časova, osim na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju.

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na grobljima Lešće, Orlovača i Nova Bežanija obezbeđena su tri minibusa koji će ih besplatno prevoziti.

Organizovani prevoz će ići od sedam do 17 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela, a osim minibus vozila, na Zadušnice će posetiocima biti na usluzi i službeni automobili preduzeća.

Iz JKP "Pogrebne usluge" su apelovali na građane da tokom posete grobnim mestima budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike, jer su ekipe preduzeća utvrdile da ih je dosta nestručno podignuto, da su dotrajali i nestabilni, pa u slucaju naslanjanja i mehaničkog pritiska može doći do njihovog pada i povređivanja ljudi.

Posebno se skreće pažnja roditeljima sa malom decom da vode računa o njihovom kretanju i da se ne odvajaju prilikom posete groblju.

Na groblju je zabranjen pristup deci mlađoj od 10 godina bez pratnje odraslog lica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: