Davutoglu: Rusija samo dva puta gađala ID

Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da su samo dva ruska vazdušna napada u Siriji bila uperena na položaje Islamske države.

Izvor: Beta

Sreda, 07.10.2015.

14:18

Default images
foto: Beta/AP

On je dodao da Turska neće učiniti nikakve ustupke Rusiji čiji su avioni nedavno ušli u njen vazdušni prostor, javile su svetske agencije.

"Od 57 napada, samo su dva imala za mete položaje Islamske države. Ostali napadi su bili upereni protiv umerene sirijske opozicije", koja ima podršku Turske i SAD, rekao je Davutoglu pozivajući se na podtake turske vojne obaveštajne službe.

Turski premijer je rekao da će islamisti ojačati ako sirijska umerena opozicija bude oslabljena napadima, pozivajući na "zajedničku borbu protiv Islamske države".

Davutoglu je upozorio da Turska neće "učiniti nikakve ustupke" Rusije zbog ulaska aviona u njen vazdušni prostor na granici sa Sirijom.

Turski premijer je rekao da ne želi tenzije s Rusijom s kojom ima bliske trgovinske veze, dodajući da je turski vazdušni prostor i "vazdušni prostor NATO-a", pošto je ona jedna od članica te organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: