Protiv ID i sa vode – 26 raketa iz Kaspijskog mora

Sa četiri broda ruske mornarice u Kaspijskom moru ispaljeno je 26 raketa na pozicije Islamske države u Siriji.

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2015.

13:33

Default images

Kako je naveo ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, ruski vojni brodovi su do sada bili aktivni samo kao nosači aviona i druge vojne opreme.

Sva oprema je prenošena do vazdušne baze blizu Latakije i stare baze mornarice u gradu Tartusu.

“Za poslednjih 48 sati intenzivnog rada na različitim vrstama prikupljanja podataka, pronađen je veliki broj raznovrsnih objekata ID. To su komandni punktovi, skladišta municije, borbene tehnike, kampovi za obuku ekstremista. U njihovo uništavanje, osim avijacije, jutros su priključeni brodovi Kaspijske flote. Četiri raketna broda ispalila su 26 krstarećih raketa na 11 ciljeva. Prema podacima objektivne kontrole, svi ciljevi su uništeni, civilno objekti nisu stradali", rekao je Šojgu

Ovo je prvi put da je mornarica korišćena u direktne vojne svrhe, nedelju dana po početku ruske ofanzive na položaje Islamske države u Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: