"Putin traži glave lidera ID, sudiće im u Rusiji"

Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je vojnom vrhu da što pre pokrene potragu za liderima Islamske države.

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2015.

10:15

Default images
foto: Beta/AP

Arapski mediji tvrde da je ruski lider zatražio da se posebna pažnja usmeri na lociranje vođe Islamske države Abu Bakra al Bagdadija, za kog se sumnja da se krije u mestu Raka.

“Putin je zatražio da mu ih dovedu žive ili mrtve. U slučaju da mu ih dovedu žive sudiće im se pred ruskim sudovima. Ako Al Bagdadi pogine u akciji, Putin želi njegovo telo kao dokaz da je ubijen i da se ne dogodi situacija slična onoj sa Osamom bin Ladenom, čija je smrt za Putina i dalje misterija“, pišu arapski mediji.

Rusija je prošle nedelje pokrenula vojne operacije protiv pripadnika ekstremističke Islamske države u Siriji, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.

Pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da je glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: