Tirana: Uhapšen "Albanac sa dronom"

Albanac koji tvrdi da je upravljao dronom na utakmici između Srbije i Albanije u Beogradu uhapšen je u Tirani, potvrdila je albanska policija.

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2015.

10:01

Default images
screenshot

"Ismail Morina je uhapšen u noći između utorka i srede u Tirani zbog ilegalnog posedovanja pištolja 'zastava' i šest metaka", navodi se u saopštenju policije.

Policija je, takođe, pronašla još jedan pištolj i 30 karata za utakmicu u četvrtak, u njegovim kolima, o čemu je istraga u toku.

Ismail Morina je uhapšen zajedno sa trojicom prijatelja na jednoj pumpi.

Prema pisanju lokalnih medija, Morina (33), poznat po nadimku "balista Morina", rekao je da je oružje držao samo radi odbrane, pošto se osećao ugroženo nakon incidenta u Beogradu.

Morina je priveden dan pre utakmice fudbalskih selekcija dve države koja će se odigrati u Elbasanu, a na koju mu je zabranjen ulaz. Albanski mediji navode da je pištolj bio napunjen.

Morina je je ranije objavio snimak na Jutjubu na kom pokazuje ulaznicu sa odštampanim svojim imenom, uz napomenu da je “spremio iznenađenje za srpskog premijera Aleksandra Vučića“, koji će možda prisustvovati meču.

Iako su čelnici Fudbalskog saveza Albanije objavili da će Morini biti zabranjen ulazak na stadion, on je tvrdio da će 100% biti prisutan na utakmici.

Takođe, naveo je da je spremio naočare za premijera Srbije, aludirajući na napad na njega koji se dogodio u Srebrenici.

Morina je rekao da je za “naredne akcije“ dobio odobrenje od porodice jednog od osnivača OVK Adema Jašarija, a istakao je i da je novu zastavu tzv. Velike Albanije dobio upravo od rođaka ubijenog vođe terorističke organizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: