Ostojić najavljuje: Kraj prihvatu izbeglica ako...

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić najavio je da će Hrvatska možda obustaviti prihvat izbeglica koje stižu iz Grčke, Makedonije i Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2015.

11:32

Default images
foto: Tanjug

On je za Hrvatski radio rekao da dnevno u Hrvatsku uđe 6.000 izbeglica i da u roku od 24 sata napuštaju državu.

Ostojić je istakao i da je potrebna hitna pomoć iz evropskih fondova, s obzirom na to da transport od Opatovca do Mađarske nije uključen u to jer se ne smatra zbrinjavanjem izbeglica.

“Ne očekujem smanjenje priliva izbeglica s obzirom na to koliko njih ulazi iz Makedonije u Srbiju. U ovom momentu se prazne kampovi u Grčkoj i ovo je trka s vremenom, na koju utiče poruka Nemačke da će zatvoriti vrata, gradnja zida u Mađarskoj, najavljena je i jača kontrola granice Turske i Grčke, a pojaviće se i “hot spotovi“, mesta gde migranti godinama čekaju rešavanje zahteva. To sad požuruje one koji imaju nameru da se probiju do Nemačke“, rekao je Ostojić.

On je naveo i scenario u kom bi se Hrvatska odlučila na zatvaranje granica.

“Ako Nemačka prestane da prima izbeglice, ako Mađarska zatvori vrata i Hrvatska će obustaviti prihvat izbeglica. U tom slučaju Hrvatska može da nastavi tranzitiranje, da se dogovori sa Slovenijom koji granični prelaz će biti spreman za prihvat, ali videćemo šta ćemo dalje. Uglavnom, “hot spot“ neće biti Hrvatska“, zaključio je Ostojić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: