NUNS podnosi prijavu protiv TV Hepi

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je da će protiv TV Hepi podneti prijavu Regulatornom telu za elektronske medije (REM).

Izvor: Beta

Sreda, 07.10.2015.

17:07

Default images

NUNS će podneti prijavu protiv TV Hepi jer su grubo narušili Etički kodeks i Zakon o elektronskim medijima, optužujući bez predočavanja ikakvih dokaza, predsednicu Privednog suda u Pančevu Sperancu Jančić da "kontinuirano sprovodi organizovane kriminalne radnje".

NUNS ocenjuje da je nedopustiv postupak TV Hepi, na kojoj je, 2. i 3. novembra u kontinuitetu emitovan kajron u kome, osim toga, poziva gledaoce da ovoj televiziji dostave sva saznanja o nezakonitim postupcima sudije Jančić i njenog supruga.

NUNS podržava napore svih medija koji izveštavaju o korupciji na profesionalan način i u skladu sa novinarskim standardima i poziva uredništvo i vlasnika TV Hepi Predraga Rankovića Peconija da se pridržavaju Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga i da ne zloupotrebljavaju televiziju zarad ličnih obračuna.

Kolegijum suda u Pančevu saopštio je da su napadi TV Hepi na sud "rezultat nezadovoljstva sudskom odlukom" u sporu preduzeća Viacom tim iz Beograda i Luke Dunav iz Pančeva, koju je donela upravo predsednica suda Speranca Jančić i koju je potvrdio i Privredni apelacioni sud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: