Ambasador Albanije odbio protestnu notu Srbije

Ambasador Albanije Iljir Boćka odbio da se odazove pozivu Ministarstva spoljnih poslova da primi protestnu notu Srbije uz obrazloženje "da se ništa nije desilo"

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2015.

23:01

Default images
Foto: Tanjug

"Nasuprot diplomatskim pravilima i praksi, albanski ambasador Iljir Boćka je, posle instrukcije iz Tirane, odbio da se odazove pozivu Ministarstva spoljnih poslova da primi protestnu notu Srbije zbog teškog incidenta i napada na fudbalsku reprezentaciju Srbije, uz obrazloženje 'da se nije ništa desilo' ", navedeno je u saopštenju MSP.

Ministarstvo spoljnih poslova će, zbog ovog neprimerenog postupka albanskog ambasadora, preduzeti odgovarajuće mere u skladu s diplomatskom praksom.

Boćka je bio hitno pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije kako bi mu bila uručena protestna nota.

Kako je tada saopštilo Ministarstvo, uprkos činjenici da je reč o utakmici visokog rizika, incident svedoči o ozbiljnim propustima nadležnih službi Albanije u organizaciji ove fudbalske utakmice.

Srbija očekuje i zahteva da se fudbalskoj reprezentaciji Srbije omogući potpuno bezbedni dalji boravak u Albaniji i nesmetano odigravanje utakmice.

Srbija očekuje da počinioci ovog incidenta budu u najkraćem roku pronađeni i odgovarajuće kažnjeni, navedeno je u saopštenju.

Više kamenica pogodilo je autobus sa fudbalskim reprezentativcima Srbije, ali niko nije povređen.

Incident se dogodio na putu od aerodroma do hotela u Tirani, gde će srpska reprezentacija prenoćiti do odlaska u Elbasan, grad udaljen 50 kilometara, u kome će biti odigrana kvalifikaciona utakmice za prvenstvo Evrope sa domaćom selekcijom Albanije.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić je rekao da utakmica sa Albanijom može biti pod znakom pitanja ako se nastave incidenti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: