Vulin: Za Udovički ista poruka, ali Vučić odlučuje

Ministar rada Aleksandar Vulin izjavio je da ostaje pri svakoj reči izgovorenoj u vezi sa ministarkom državne uprave Kori Udovički.

Izvor: Tanjug

Sreda, 07.10.2015.

13:19

Default images
Foto: Beta

On je rekao da i dalje smatra da ona treba da podnese ostavku ili da, s druge strane, negira utemeljnost onoga o čemu se govorilo poslednjih dana.

"Ali predsednik vlade ima poslednju reč i on je taj koji odlučuje o tako nečemu. On ima podršku, ne samo moju, već i 54 odsto građana ove zemlje", rekao je Vulin novinarima dodajući da apsolutno poštuje stav premijera.

Njegova je poslednja, ali ostajem pri svom stavu, ponovio je Vulin, ali i dodao kako smatra da bi moralni čin ministarke Udovički bio da se svrsta uz svoju porodicu.

"Mislim da bi bio njen moralni čin da se svrsta uz svoju porodicu i stoji iza nje, pa šta god da je bilo, ili smatra da to nije tako, pa da stoji uz vladu u kojoj sedi", rekao je Vulin.

On je dodao i da je sve ovo rekao i na sednici vlade, pa i samoj ministarki Udovički, te da to svakako nije nešto što govori iza leđa ili za medije.

Nije, kaže, nimalo razočaran što ga predsednik vlade nije poslušao, jer je premijer taj koji odlučuje kako će funkcionisati njegov kabinet i on zna šta je u ovom trenutku najbolje za vladu.

"Naravno da ću saradnjivati sa gospođom Udovički, kao i sa svim kolegama u vladi. Mi nismo tu zato što se volimo ili da se družimo. Imamo veoma važne zakone, a Udovički mora da donese odluku o maksimalnom broju zaposlenih", rekao je Vulin.

Navodeći da ako ste deo vlade morate da budete u timu, a ako je neko napada onda morate da je branite, Vulin je poručio: "ne možete da igrate za Partizan, a da navijate za Zvezdu".

Vulin: Za izbore sam, ali ne mogu da utičem na odluku

Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da je on za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, ali da na odluku o tome da li će oni biti raspisani ili ne, on ne može da utiče.

"Ako mene pitate da li treba da bude izbora, da treba da bude izbora, i istog dana treba da imamo republičke, pokrajinske i lokalne i iz političkih, ekonomskih i iz raznih drugih razloga, ali to nije nešto o čemu ja mogu da odlučim", rekao je Vulin novinarima u Beogradu.

Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će odluku o tome da li će biti i vanrednih parlamentarnih izbora zajedno sa pokrajinskim i lokalnim saopštiti polovinom oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: