SAD i RUS:Novi razgovori kako bi se izbegli sukobi

Rusija je obavestila SAD o spremnosti da nastavi razgovore kako bi osigurala da se avioni te dve zemlje međusobno ne ometaju u Siriji, kažu zvaničnici SAD

Izvor: Beta

Utorak, 06.10.2015.

23:38

Default images

Zamenik ministra odbrane Rusije Anatolij Antonov rekao je, međutim, da razgovori treba da budu mnogo širi u odnosu na zahtev Pentagona.

"Nažalost, Amerikanci žele da ograniče razgovore povodom tehničkih pitanja koja se odnose na komunikaciju između naših pilota", kazao je Antonov.

Portparol američkog Ministarstva odbrane Piter Kuk rekao je da je odgovor na zahtev Pentagona stigao do američkog ministra odbrane Eša Kartera preko ambasade SAD u Moskvi dok je putovao od vazduhoplovne baze u Španiji do Sigonele u Italiji.

"Spremni smo da se što pre ponovo sastanemo kako bismo nastavili naše ranije razgovore", kazao je Kuk dodajući da SAD očekuju zvaničan odgovor Rusije.

Ešton Karter je ranije danas rekao da ruske vođe treba odmah da stupe u kontakt sa Pentagonom i da ponovo razgovaraju o vojnim operacijama Moskve u Siriji.

Dan pošto je NATO osudio Rusiju za "neodgovorno ponašanje" zbog toga što je dozvolila da njeni borbeni avioni pređu u turski vazdušni prostor, Karter je rekao da SAD čekaju na drugi sastanak sa Rusijom o tome kako izbeći nesrećne slučajeve ili loše proračune u sve prometnijem vazdušnom prostoru iznad Sirije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: