Merkelova izbegličku krizu preuzima u svoje ruke?

Nemačka želi da sutra usvoji novi koncept koordinacije izbegličke pomoći, saznaje politički magazin "Špigl" u onlajn izdanju.

Izvor: Tanjug

Utorak, 06.10.2015.

20:00

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Kako se navodi, Nemačka bi i da šefa Kancelarske službe Petera Altmajera imenuje za centralnog partnera ukupne političke koordinacije u svim aspektima aktuelne izbegličke situacije.

"Već nedeljama vlada haos u izbegličkom pitanju i sada je Angeli Merkel dosta toga. Ukupna koordinacija mora biti povezana u Kancelarskoj službi. To je šamar ministru unutrašnjih poslova", navodi ovaj magazin, uz fotografiju Merkelove i njenog ministra unutrašnjih poslova Tomasa de Mezijera.

Magazin piše da se interno priprema jedna trajna kriza i da Altmajerova koordinacija treba i dalje da spada u nadležnost ministra, ali pod vođstvom Kancelarske službe.

"Pomoć izbeglicama u Nemačkoj deluje loše organizovano i sa svih strana stiže kritika. Sada stiže novo restrukturisanje, predvodnička uloga je na Kancelarskoj službi. Merkelova želi da njeni sopstveni ljudi imaju odgovornost", piše ovaj magazin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: