"Neću iznositi nove procene priliva izbeglica"

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Tomas de Mezijer izjavio je da neće iznositi nove procene priliva izbeglica u Nemačku.

Izvor: Tanjug

Utorak, 06.10.2015.

14:14

Default images
Foto: Beta/AP

On je istakao da te procene mogu biti pogrešno protumačene kao poziv.

De Mezijer je rekao sredinom avgusta da bi u Nemačku do kraja ove godine moglo da stigne do 800.000 izbeglica.

Priliv izbeglica pojačan je prošlog meseca, a vicekancelar Nemačke Zigmar Gabrijel je rekao da se najverovatnija prognoza kreće oko milion izbeglica, preneo je AP.

Nemački list "Bild" izvestio je u ponedeljak da zvaničnici sada očekuju do 1,5 milion izbeglica, što je nemačka vlada demantovala.

"Svaku novu procenu trgovci ljudima i drugi protumačiće kao dodatni poziv, a ja ne želim da tome doprinosim", kazao je de Mezijer.

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke je istakao da nije poznato kakav uticaj će hladnije vreme imati na priliv izbeglica i pozvao na napore ka međunarodnom rešenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: