Nemačka: Somalijac ranjen hicem u potiljak

Nepoznata osoba je verovatno iz vazdušnog oružja pucala u potiljak somalijskog izbeglice Jasina Alija V. dok se vraćao sa kursa nemačkog u gradu Merzeburgu.

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2015.

00:55

Default images
Thinkstock

Somalijac, star 38 godina je lane, u ovo vreme stigao kao izbeglica u Nemačku, a godinu dana kasnije morao se upitati koliko je siguran i tu gde se nalazi, piše štampa.

Nemački mediji navode da je pogođeni čovek odmah bio lekarski zbrinut, a dva dana posle napada imao opet jake bolove i morao ponovo u bolnicu gde je rentgenskim snimkom utvrđeno o čemu se radi i tada je operisan.

U Nemačkoj je vazdušno oružje-pištolji i puške, u slobodnoj prodaji do određene jačine punoletnim osobama, ali ni to oružje se ne sme bez dozvole nosti na javnim mestima, ukazuju mediji.

Pogođeni Somalijac je imao sreće, tako da je, posle jedne operacije u petak već otpušten iz bolnice, prenose mediji i navode da policija traži svedoke ovog događaja.

Eksperti mobilnog savetovališta za žrtve desničarskog nasilja kažu da je postoji veliki porast rasistički obojenog nasilja u Saksoniji-Anhalt, prenose mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: