Kirbi: Human tretman Srbije prema migrantima

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi pohvalio je Srbiju na humanom tretmanu koji pokazuje prema migrantima sa Bliskog istoka i drugih delova sveta.

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2015.

18:26

Default images
Foto: Beta/AP

"Srbiju posmatram kao neko mesto na auto-putu gde ljudi stanu da se malo odmore", rekao je Kirbi u Nišu govoreći o poziciji Srbije u migrantskoj krizi.

On je rekao da Srbija nema nužno kontrolu nad tim ko će od migranata stati da se odmori, niti šta je sa njihovom krajnjom destinacijom ka zapadnoj Evropi.

"Svi dijalozi koje Vlada Srbije vodi sa partnerima u okruženju - Mađarskom, Hrvatskom i EU su samo deo šireg dijaloga koji mora da se nastavi u tom pravcu", rekao je Kirbi.

On je dodao da, kako on gleda na situaciju, Srbija ne želi da na tom zamišljenom auto-putu gradi "hotele za privremena boravišta migranata"..

On je rekao da vlasti u Srbiji dosta dobro rukovode situacijom sa migrantima.

Kirbi je danas u Nišu na Ekonomskom fakultetu, studentima, profesorima i privrednicima jugoistočne Srbije, govorio o ekonomiji - o onome šta je zatekao kada je došao u Srbiju i ekonomiji Srbije danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: