Konkurs Ćuruvija fondacije za novinare

Slavko Ćuruvija fondacija saopštila je da je raspisala konkurs za novinare lokalnih štampanih i onlajn medija sa područja Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2015.

15:59

Default images

Na konkursu će pet najboljih predloga za priču od značaja za lokalnu zajednicu biti nagradjeno finansijskom i mentorskom podrškom.

Kako je navedeno, cilj konkursa "O čemu Srbija ćuti?" je unapredjenje znanja i veština novinara lokalnih štampanih i onlajn medija u analitičkom i istraživačkom novinarstvu, kao i pospešivanje saradnje lokalnih medija, uključujući i medjusobnu razmenu sadržaja.

Novinari koji se prijavljuju na konkurs trebalo bi da budu zaposleni ili stalni saradnici aktivnih štampanih ili internet medija koji pre svega izveštavaju o pitanjima od značaja za lokalnu zajednicu, stoji u saopštenju.

Predložene teme trebalo bi da se tiču nezavisnosti, javnosti i efikasnosti rada pravosudja, rada policije i borbe protiv svih vrsta kriminala, transparentnosti budžeta lokalne samouprave i odgovornosti lokalnih funkcionera ili zaštite ljudskih i manjinskih prava.

Izabrani novinari će tokom rada na projektu dobijati mesečnu stipendiju, a biće im pokriveni i troškovi rada, komunikacije, prevoz i slično.

Rad na priči treba da traje maksimalno četiri meseca - od 1. novembra 2015. do 29. februara 2016. godine, a novinari treba da uz konkursnu dokumentaciju prilože i pisanu izjavu glavnog i odgovornog urednika medija u kojem rade, kojom urednik potvrdjuje da će objaviti tekst na predloženu temu.

Projekat se realizuje uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda Sjedinjenih Američkih Država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: