Vežba srpskih i ruskih pilota na jugu Rusije

Ministarstvo odbrane saopštilo je da 11 pilota Vojske Srbije učestvuje u zajedničkoj vežbi "BARS 2015" sa pilotima ruskih snaga u blizini Astrahana.

Izvor: Beta

Utorak, 06.10.2015.

12:52

Default images
Foto: Tanjug (arhiva)

Kako se navodi, u prvoj zajedničkoj vežbi u kojoj učestvuju mešovite posade, sedam pilota lovačkih aviona MiG-29 RV i PVO izvodiće simulaciju vazdušnih borbi u lovačkim parovima, raketiranje vazdušnih ciljeva i gađanje zemaljskih ciljeva avionskim topom 30 milimetara.

Posade transportnih helikoptera Mi-8 vežbaće akcije traganja i spasavanja kao i gađanje zemaljskih ciljeva nevođenim raketnim zrnima 57 milimetara.

Dodaje se daje letačkim aktivnostima iznad poligona "Ašuluk", koje će početi danas, prethodila dvodnevna teorijska i praktična priprema mešovitih srpsko-ruskih posada.

Zajednička vežba koja se izvodi na aerodromu "Privolžski" i poligonu "Ašuluk" u blizini Astrahana, u kojoj ekipu VS predvodi načelnik Odeljenja za obuku Komande RV i PVO pukovnik Saša Mijailović, počela je 2. i trajaće do 8. oktobra.

Oružane snage Srbije i Rusije izvele su u septembru, u blizini Novorosijska, zajedničku međunarodnu vežbu desantnih jedinica "Slovensko bratstvo", u kojima su učestvovali i padobranci Belorusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: